Galleri Nethinden  e-mail: galleri@nethinden.com

Forside

Poul Spanggaard

 

Født: 1950

 

Maler

Bosiddende Aalestrup

 

Født på Mors og  opvokset på Fur., hvor naturen kan være blid og voldsom med høje bakker, lavland og voldsomme skrænter ned til Limfjorden på nordsiden. Derfor spiller naturen en stor rolle i hans billeder Her begyndte interessen for at male den flotte natur på øen. Naturen med ild og vand spiller en stor rolle i motiverne. Han har rejst en del i udlandet og efter et besøg i New York, blev han betaget af de store skyskrabere. Dem måtte han male! Men ellers er naturen i centrum, hvor han maler med kraftige farver og her bruger han både olie og acrylmaling.

 

Han er egentlig uddannet købmand, men valgte i stedet en karriere som dekoratør. Det kreative har altid interesseret ham.

- Jeg er vild med at male. Jeg bliver fuldstændig fanget af det, når først det kører. Nogle gange står jeg op midt om natten og begynder at male, hvis jeg lige har noget i hovedet, fortæller Poul Spanggaard.


Gennem årene er det blevet til mange udstillinger i Danmark og en enkelt udstilling i Canada
. Han har udført store vægmalerier for Grundfos i Hvam og Bjerringbro. Udstillet i Nord- og Vestjylland. Poul Spanggård er velkendt i Aalestrup kommune for sin kunst på rådhuset.