Galleri Nethinden  e-mail: galleri@nethinden.com

Forside

Svend Aage Tauscher

Født:  1911

Død: 1982

 

Ved siden af avantgarden og det mere etablerede kunstnerliv har Randers været hjemsted for en række excentriske outsidere som f.eks. den forhutlede maler bag flere lag overfrakker alias Svend Aage Tauscher. Sådan skriver Randers Kunstmuseum i et oplæg til en udstilling om, Randers i kunsten. Kunsten i Randers

Randers Kunstmuseum har for få år siden haft en sepatatudstillng af Svend Aage Tauschers værker.

Citat fra skrift fra Vejle Kunstmuseum:  Bohêmernes og nattens København er ikke nødvendigvis en festligholdelse af et næsten forsvundet værtshusmiljø i dette minefelt, men snarere en sjælden miljøskildring af en gruppe mennesker, der færdedes dér, i periodens slutning, 1940'erne til 1960'erne. De feterede kunstnere blandende sig med de såkaldte livskunstnere, excentrikere og deciderede særlinge. Et persongalleri med digterne Otto Gelsted, Jens August Schade, Iljitsch Johannsen, Johannes Weltzer over malerparret Birthe og Kalle Bovin, til originalen Svend Aage Tauscher.

(Sven Aage Tauscher er repræsenteret  med 2 værker på museet)

Sven Aage Tauscher er repræsenteret i Kunstakademiets billedhistorisk arkiv. Her findes tillige kataloger over separatudstillinger.