Galleri Nethinden  e-mail: galleri@nethinden.com

Forside

Willy Horn Hansen

Født i 1921. Død i 2010.  Billedkunstner

Willy Horn Hansen fik sin debut som billedkunstner i midten af 80`erne og havde en lang række af separatudstillinger i kunstforeninger, kulturhuse og på gallerier overalt i landet.

Et enkelt af Willy Horn Hansens værker er solgt i et antal af mere end 700.000 eksemplarer, da IRMA-kæden valgte at pryde deres indkøbsposer med et værkerne. Hans billeder udstråler stærke farver og stor livsglæde. Det viser sig tydeligt i farvevalget, hvor de lette lyse stærke farver gør sig stærkt gældende. Ligeledes ser man livsglæden i hans meget forskellige valg af kompositioner, hvor hans kone ofte blev anvendt som udgangspunkt.

Willy Horn Hansen malede sine billeder i en surrealistisk stilart, hvor der ligger en dybere mening bag hvert eneste. Ofte skildrede han forelskelse, kvinder, et tidligt forår eller en af sine mange drømme. Ofte blev man ført ud i naturen, uden forklaringer, andre måtte tolke, tyde og vurdere efter egne evner.

Willy Horn Hansen maler med venstre hånd, efter en blodprop i 1985´, som satte ham meget ud af kraft. Men livsindholdet og livskvalitet beholdte han. Han udtalte selv "Når jeg maler, står tiden stille for mig" . Da jeg maler meget, er jeg cirka halvandet år om, at blive et år ældre.