Galleri Nethinden  e-mail: galleri@nethinden.com

Forside

Bent Reinholdt    

Katalog nr. 011 

Bent Reinholdt er repræsenteret i Kunstakademiets Billedkunstnerisk arkiv. Her findes tillige kataloger fra separatudstillinger.

Bent Reinholdt var i mange år lærer på Randers Tekniske Skole.

Dette billede er malet i 1972 og har været udstillet på en mindeudstilling i 1976 arrangeret af Galleri Feldballe og Randers Tekniske Skole.

Prisen på billedet var dengang i 1976….. var   1800kr

Til mindeudstillingen var udarbejdet en indbydelse, hvor en af hans kollegaer K. Skytte-Rasmussen havde skrevet nogle ord om kunstneren.

Citat: Selv om det lyder som et paradoks, bestod hans egentlige kamp i at gøre det, han fandt let, til en vanskelig sag.

       Bent Reinholdt var født med et naturligt talent for at tegne og male. Han behøvede ikke de mange sveddråber. Kammeraterne i tegneklassen hos Albert Elmsted på Odense tekniske Skole beundrede hans talent.

       Senere, kritisk påvirket af kunsthistoriske studier, og modnet gennem litterær fordybelse, egne erfaringer, og masser af eftertanke, begyndte hans egentlige vanskelige periode.

       Det stod ham klart, at der var ingen vej frem, om han fulgte ¨den farbare¨, hvor tingene lykkedes. Gik han videre af den vej, ville han stå stille i det charmerende, det overfladiske, og ikke nå til den sandfærdige fortolkning af, hvad der rørte sig i ham.

Det blev en Jakobskamp, som stod på i flere år, og hvor billederne hobede sig op i kælderen. Man kunne godt få ham til at vise billederne frem, men der fulgte altid den bemærkning: - ”det er jo ikke noget”. Men lykkelig var han, når han fik bekræftet, at dette eller hint billede virkelig havde kunstnerisk kvalitet.

      Det er svært at definere, dette med den kunstneriske kvalitet; - men når ærligheden, oplevelsen, koloritten og kompositionen smeltede sammen i hans billeder, når hans eget jeg pludselig ”stod der” – lutret gennem en sej kamp – ja, så var det en kunstnerisk oplevelse at følge ham.

       Han skulle blive op i 50-erne, inden han for alvor debuterede – og der skulle meget overtalelse til………….